U bent hier: Alles over Playa del Carmen / veerdienst naar Cozumel

Playa del Carmen bezienswaardigheden top 10 top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd voor een zonvakantie naar Playa del Carmen beste reistijd PdC
Playa del Carmen weer & klimaatinfo het weer in PdC

Playa del Carmen:
 ● algemene informatie
 ● auto huren
 ● beste reisperiode
 ● bezienswaardigheden
 ● cenotes
 ● eten
 ● excursies
 ● flora en fauna
 ● fooien
 ● geld
 ● hoteltips
 ● Mayacultuur
 ● orkanen
 ● Playacar
 ● praktische informatie
 ● stranden
 ● vakantie
 ● veerdienst naar Cozumel
  vervoer
 ● weer en klimaat
 ● winkelen
 ● zonkracht
 Meer Playa del Carmen info:
 ● Playa del Carmen informatie
 ● Playa del Carmen lastminutes
 ● Playa del Carmen tips
 ● Playa del Carmen zonvakantie
 ● sites over Playa del Carmen

alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Playa del Carmen veerdienst naar Cozumel

Met de veerboot naar Cozumel

Vanaf Playa del Carmen kun je per veerboot naar Cozumel reizen. Het eiland zelf is wat betreft bebouwing of natuur niet bijzonder genoeg om te bezoeken, het voor de kust gelegen rif is dat absoluut wel. Snorkelaars en duikers kunnen hier terecht op de beste plek van Mexico om van de onderwaterwereld te genieten. Er zijn meerdere veerdiensten die tussen de pier van Playa del Carmen en het op Cozumel gelegen San Miguel varen. De overtocht duurt een kleine 45 minuten.

 

Tickets kopen
Er varen twee reguliere veerdiensten die tussen Playa del Carmen varen: Mexico Water Jets en Ultramar. Tickets koop je aan de kassa die gelegen is direct bij de pier in Playa del Carmen. Er is over het algemeen geen prijsverschil tussen beide maatschappijen. Soms kan het interessanter zijn om voor de heen- en retourtocht losse enkeltjes te kopen. Je zit dan niet vast aan dezelfde veerdienst. Wat betreft prijs maakt het niet uit, want een retour kost hetzelfde als twee keer de enkele reis.
Tijden

Er wordt altijd op hele uren gevaren. Niet ieder heel uur is er een afvaart, soms zit er twee uur tussen. Kijk bij aankomst daarom goed op welke tijden er teruggevaren wordt. De eerste boot vanuit Playa del Carmen vertrekt in de regel om 7 uur s morgens. De laatste veerboot terug vanaf Cozumel vertrekt normaal gesproken om 21 uur s avonds. Je bent dan tegen kwart voor tien terug in Playa del Carmen.

Zeeziekte

Mensen die vrij snel last hebben van zeeziekte of reisziekte die kunnen het beste voor vertrek met de boot een pilletje innemen. Mocht je deze van thuis uit niet meegenomen hebben dan kun je deze in Playa del Carmen kopen in een van de drogisterijen.

Veerboot naar Cozumel
 

Playa del Carmen...  sfeervolle zonbestemming in prachtig Mexico