U bent hier: Alles over Playa del Carmen / vakantie

Playa del Carmen bezienswaardigheden top 10 top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd voor een zonvakantie naar Playa del Carmen beste reistijd PdC
Playa del Carmen weer & klimaatinfo het weer in PdC

Playa del Carmen:
 ● algemene informatie
 ● auto huren
 ● beste reisperiode
 ● bezienswaardigheden
 ● cenotes
 ● eten
 ● excursies
 ● flora en fauna
 ● fooien
 ● geld
 ● hoteltips
 ● Mayacultuur
 ● orkanen
 ● Playacar
 ● praktische informatie
 ● stranden
 ● vakantie
 ● veerdienst naar Cozumel
  vervoer
 ● weer en klimaat
 ● winkelen
 ● zonkracht
 Meer Playa del Carmen info:
 ● Playa del Carmen informatie
 ● Playa del Carmen lastminutes
 ● Playa del Carmen tips
 ● Playa del Carmen zonvakantie
 ● sites over Playa del Carmen

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Playa del Carmen vakantie

Vakantie in Playa del Carmen

Playa del Carmen behoort tot de meest populaire vakantiebestemmingen van Mexico. De ooit zo bescheiden vissersplaats is met steun van de overheid uitgegroeid tot een toeristische bestemming van formaat. Wie een vakantie naar Playa del Carmen boekt zal dan ook niet ver hoeven zoeken naar het juiste vakantiegevoel. Alles in Playa del Carmen is er op gericht om het de vakantiegangers naar hun zin te maken. De straten zijn schoon en veilig, de stranden worden in topconditie gehouden en alles wordt in werking gesteld om het de toerist zoveel mogelijk naar hun zin te maken. Het mooie van Playa del Carmen is dat je nooit het gevoel hebt je in een stad van meer dan driehonderdduizend inwoners te begeven. Wie wil die kan de drukte opzoeken, maar wie van relatieve rust houdt die hoeft Playa del Carmen zeker niet te mijden. Vooral aan de rand van Playa del Carmen zijn voldoende leuke accommodaties die ver van de drukte afliggen.

Accommodaties
Sfeervol boetiekhotel in Playa del CarmenPlaya del Carmen heeft een enorm aanbod van accommodaties. Wie wil die kan in een groot opgezet luxe resort verblijven, maar Playa del Carmen biedt vooral ook een groot aanbod van meer kleinschalige accommodaties die wat betreft verzorging variëren van zeer luxe tot eenvoudige hostels. Erg leuk zijn de vele boetiekhotels in het centrum van Playa del Carmen die vooral veel in het centrum gesitueerd zijn. Wie via een Nederlandse reisorganisatie boekt die zal vooral te maken krijgen met aanbod in grote hotels van ketens zoals Riu, Real Resorts, Wyndham en Sandos. De kleinschalige hotels en bed-and-breakfasts zul je vrij vaak rechtstreeks moeten boeken, waardoor je ook een los vliegticket zult moeten boeken. Wie bang is dat dat duurder is die zou zeker eens moeten kijken bij de verbindingen via de Verenigde Staten.
Ligging

Als je een hotel of appartement in Playa del Carmen boekt dan zul je behalve de voorzieningen, kamers en extra’s vooral ook moeten kijken naar de ligging van je accommodatie. Als je regelmatig Playa del Carmen in wilt gaan dan kan een hotel in Playacar of aan de noordelijke stranden van Playa del Carmen je een redelijke kostenpost opleveren aan taxikosten. De afstand om het elke keer wandelend af te leggen is in de meeste gevallen dan te groot. Anderzijds moeten mensen die vooral rust om zich heen willen hebben geen hotel kiezen die direct aan het voetgangersdeel van 5th Avenue ligt. Dit is het meest luidruchtige deel van Playa del Carmen. Een tweetal grotere hotels die wel op een steenworp afstand van de drukte liggen maar waar je er zelf vrij weinig last van hebt zijn Gran Porto Real en The Royal Playa del Carmen. Beide hotels liggen rechtstreeks aan het strand, op 2 minuten lopen van 5th Avenue.

Aanbiedingen

Over het algemeen zijn vakanties naar Playa del Carmen niet echt goedkoop te noemen. De vliegafstand zorgt voor hogere prijzen voor vliegtickets dan naar een gemiddelde Europese bestemming en de reisorganisaties maken vaak redelijk hoge marges op pakketreizen naar Mexico. Als je zo goedkoop mogelijk op vakantie wilt gaan en persé met een Nederlandse reisorganisatie wilt reizen dan zijn de twee voordeligste opties om heel vroeg te boeken (vroegboekkortingen) of juist te wachten of er vlak voor vertrek vakanties naar Playa del Carmen in de uitverkoop gegooid worden. Wie niet gebonden is aan vertrek vanuit Nederland die zou ook zeker eens een kijkje bij de oosterburen moeten nemen. Een vakantie via Duitsland naar Playa del Carmen kan vanwege grotere concurrentie goedkoper zijn. Daardoor is ook de kans op een leuke lastminute vakantie naar Playa del Carmen groter, met name tijdens de Nederlandse schoolvakanties.

 

Vliegtickets

Met ArkeFly naar Mexico vliegenDe meest voor de hand liggende wijze om naar Playa del Carmen te reizen is per vliegtuig. Omdat Playa del Carmen zelf geen internationaal vliegveld heeft zul je op Cancun International Airport aan moeten vliegen. Een rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam Schiphol Airport duurt ongeveer 11 tot 12 uur. De retourvlucht duurt door wind in de rug meestal een uurtje korter. Het aantal rechtstreekse vluchten verschilt van seizoen tot seizoen. Soms vliegt KLM wel naar Cancun, sommige seizoenen niet. Tui-dochtermaatschappij TUIfly heeft vluchten naar Cancun meestal ook op haar programma staan. De vluchten met TUIfly worden meestal uitgevoerd met een tussenlanding op de heen- of terugvlucht.

Aanbieders van Playa del Carmen vakanties

Een complete vakantie, vliegticket of losse accommodatie kun je onder andere bij de volgende aanbieders online boeken:
TUI - pakketreizen in combinatie met comfortabele TUIfly vlucht
Neckermann Reizen - leuke mix van pakketreizen naar grote maar ook kleinere hotels
 

Playa del Carmen...  sfeervolle zonbestemming in prachtig Mexico