U bent hier: Alles over Playa del Carmen / praktische informatie

Playa del Carmen bezienswaardigheden top 10 top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd voor een zonvakantie naar Playa del Carmen beste reistijd PdC
Playa del Carmen weer & klimaatinfo het weer in PdC

Playa del Carmen:
 ● algemene informatie
 ● auto huren
 ● beste reisperiode
 ● bezienswaardigheden
 ● cenotes
 ● eten
 ● excursies
 ● flora en fauna
 ● fooien
 ● geld
 ● hoteltips
 ● Mayacultuur
 ● orkanen
 ● Playacar
 ● praktische informatie
 ● stranden
 ● vakantie
 ● veerdienst naar Cozumel
  vervoer
 ● weer en klimaat
 ● winkelen
 ● zonkracht
 Meer Playa del Carmen info:
 ● Playa del Carmen informatie
 ● Playa del Carmen lastminutes
 ● Playa del Carmen tips
 ● Playa del Carmen zonvakantie
 ● sites over Playa del Carmen

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Playa del Carmen praktische informatie

Praktische informatie over Playa del Carmen

Wie naar Playa del Carmen op vakantie gaat die kan zich beter goed voorbereiden. Een goede voorbereiding kan kleine en grote problemen op vakantie voorkomen. Op deze pagina bieden we algemene praktische info over Playa del Carmen. Voor sommige zaken zoals (openbaar) vervoer, geld, fooien en zonkracht verwijzen we graag naar de specifieke pagina's over deze onderwerpen.

 

Apotheken
Playa del Carmen kent een redelijk groot aantal apotheken die verspreid over de stad zitten. Basismedicijnen die zonder recept verkrijgbaar zijn kun je in veel grotere toeristenwinkels aan 5th Avenue kopen.

Benzine
In Playa del Carmen vind je een paar benzinestations in de buurt van de snelweg naar Cancun en Tulum. Deze Pemex benzinestations hebben bemande benzinepompen. Benzine is voor Nederlandse begrippen zeer goedkoop.

Drinkwater
Het leidingwater is niet drinkbaar. Drink daarom water uit flessen (aqua purificada). In sommige hotels hebben ze waterkoelers in de gangen staan. IJsblokjes die in Playa del Carmen gebruikt worden zijn ook gemaakt van dit zuivere water en kunnen dus zonder problemen gebruikt worden.

Elektriciteit
Het voltage in Mexico is 110 volt. Kijk daarom of de meegebrachte apparatuur inderdaad op 110 volt werkt (bij ons is het 220-230 volt). Omdat men in Mexico werkt met de Amerikaanse stekkers en stopcontacten heb je een adapter of wereldstekker nodig om gebruik te kunnen maken van elektriciteit.

Fooien
Indien er geen bedieningsgeld op de rekening staat is het geven van een fooi van 10 tot 15 procent normaal. Vergeet ook niet om af en toe wat geld achter te laten voor het kamermeisje.

Geld
In Playa del Carmen betaal je vooral met de Mexicaanse peso, wat de officiŽle munt van Mexico is. Amerikaanse dollars worden ook geaccepteerd, maar je betaalt dan wel een redelijk ongunstige wisselkoers. Hetzelfde geldt voor betalen met euros.
Geldautomaten
Wie geld wil pinnen in Playa del Carmen die kan dat praktisch op bijna iedere hoek van de straat. Vooral rondom 5th Avenue vind je veel geldautomaten. Let wel op, want sommige automaten geven alleen Mexicaanse pesos terwijl andere ATMís alleen maar Amerikaanse dollars uitspuwen.

Internet / wifi
Steeds meer hotels bieden gratis wifi aan en zelfs op straat kun je op steeds meer plekken gratis internetten via een draadloos netwerk. Vooral in en rondom horecagelegenheden aan 5th Avenue heb je veel open netwerken. Als je via het mobiele netwerk gaat surfen dan kan dat een erg duur geintje zijn. Let er daarom op of dataroaming uitstaat of dat je goed op de hoogte bent van de tarieven voor dataverkeer via je mobiele telefoon.

Tijdverschil
In Playa del Carmen is het 7 uur vroeger dan in Nederland. Mexico kent ook een zomertijdregeling, waardoor het tijdsverschil zowel in de winter als in de zomer geldt.

Veiligheid
Playa del Carmen is een relatief veilige vakantiebestemming. Drugs gerelateerd geweld zoals in de media veelvuldig te lezen is komt in dit deel van Mexico niet voor. Wel moet je zoals op iedere vakantiebestemming oppassen met je geld en waardevolle spullen. Waar veel toeristen komen is ook de kans om slachtoffer van diefstal of zakkenrollerij te worden een stuk groter. Maak daarom indien mogelijk gebruik van kluisjes in je hotelkamer of appartement. Probeer ook om niet altijd al je geld en bankpassen bij je te dragen.

Visum
Houders van een Nederlands paspoort hebben geen visum nodig, maar krijgen een afgestempeld deel van hun toeristenkaart mee bij de douane op het vliegveld. Bewaar dit deel goed bij je paspoort want je moet dit inleveren bij vertrek.

Playa del Carmen...  sfeervolle zonbestemming in prachtig Mexico