U bent hier: Alles over Playa del Carmen / eten

Playa del Carmen bezienswaardigheden top 10 top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd voor een zonvakantie naar Playa del Carmen beste reistijd PdC
Playa del Carmen weer & klimaatinfo het weer in PdC

Playa del Carmen:
 ● algemene informatie
 ● auto huren
 ● beste reisperiode
 ● bezienswaardigheden
 ● cenotes
 ● eten
 ● excursies
 ● flora en fauna
 ● fooien
 ● geld
 ● hoteltips
 ● Mayacultuur
 ● orkanen
 ● Playacar
 ● praktische informatie
 ● stranden
 ● vakantie
 ● veerdienst naar Cozumel
  vervoer
 ● weer en klimaat
 ● winkelen
 ● zonkracht
 Meer Playa del Carmen info:
 ● Playa del Carmen informatie
 ● Playa del Carmen lastminutes
 ● Playa del Carmen tips
 ● Playa del Carmen zonvakantie
 ● sites over Playa del Carmen

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Playa del Carmen eten

Eten in Playa del Carmen

Een redelijk deel van de toeristen die in Playa del Carmen op vakantie gaat die zal in een all-inclusive hotel verblijven. Het aanbod van dit soort all-in formules binnen de Nederlandse pakketreizen naar Playa del Carmen is relatief groot. Omdat de lonen en kostprijzen in Mexico nog steeds aanzienlijk lager zijn dan in Europa krijg je voor je geld een vrij uitgebreid all-in pakket aangeboden waarbij er vaak ook nog plek is voor dranken van bekende merken. In dit soort hotels is het aanbod van eten en drinken internationaal georiënteerd met een Mexicaans tintje eraan. Sommige all-in hotels hebben een Mexicaans a-la-carte restaurant terwijl veel van dit soort hotels gewoonweg Mexicaanse gerechten toevoegen aan het buffet. Ook is er met soms een Mexicaanse avond waarbij het aanbod van typisch Mexicaanse gerechten groter is. Waar je soms tevergeefs naar zult zoeken bij het buffet is frites en ook mayonaise zul je niet altijd kunnen vinden. Bij het ontbijtbuffet zijn de door Engelsen zo gewaardeerde witte bonen in tomatensaus vaak vervangen door een bonenpuree. Dat is de manier waarop bonen hier vaak gegeten worden.

 

Mexicaanse keuken
Verse guacemole mag niet ontbreken tijdens een goede Mexicaanse maaltijdMaïs, moles, vis, vlees, koriander, tomaat en bonen. Deze ingrediënten zul je in enorm veel Mexicaanse gerechten tegenkomen. Waar wij in Nederland gebruik maken van aardappelen, pasta en rijst om bij de warme maaltijd onze koolhydraten binnen te krijgen, daar gebruikt men in Mexico de zogenaamde tortilla’s. Dit zijn een soort van pannenkoekjes gemaakt van maïsmeel, water en eventueel zout. De manier waarop je de tortilla’s gebruikt bepaalt de uiteindelijke naam van het gerecht. Zo kun je met tortilla’s taco’s maken, enchilada’s of heerlijke quesadilla’s. Bij deze gerechten wordt vrijwel altijd een saus (salsa) en/of mole gegeten. In basis zijn de gerechten niet pikant gekruid. De mate van pikantheid wordt bepaald door de saus die je er bij eet.
Andere Mexicaanse gerechten

Wie eens iets anders wil eten dan het bij ons vrij bekende Mexicaanse voedsel die kan eens een keer één van de volgende gerechten proberen. Heerlijk is bijvoorbeeld ceviche, een gerecht van blokjes in citroensap gemarineerde vis die met tomaat, ui, pepers en koriander gemengd is. Vleesliefhebbers moeten eens een keer tamales eten. Dit zijn met maïsdeeg beklede maïskolven die gevuld zijn met gehakt. Wat je in Playa del Carmen zeker een keer moet eten is verse vis, die vaak dezelfde dag in de buurt gevangen is. Vissen die je op de kaart tegenkomt zijn rode poon, zeebaars en grouper.

Uit eten in Playa del Carmen

Heerlijk uit eten in Playa del CarmenHet aanbod van restaurants is groot. Vooral in en rond 5th Avenue vind je tientallen restaurants in alle prijsklassen. Het aanbod van keukens bestaat vooral uit internationaal, Mexicaans en Italiaans. De Italiaanse menukaarten kennen wel redelijk wat gerechten waarbij de smaak vooral aan de Amerikaanse toeristen aangepast is. Hetzelfde geldt voor veel van de Mexicaanse gerechten die je in deze populaire winkel- en horecastraat eet. Wie meer traditioneel Mexicaans wil eten die moet vooral eens een kijkje nemen in de Mexicaanse restaurants en cantinas in het noordelijke deel van Quinta Avenida of het toeristische deel helemaal verlaten. De prijzen in Playa del Carmen liggen aanzienlijk hoger dan wat gebruikelijk is voor Mexico. Je betaalt hier aanzienlijk meer omdat je in een drukke internationale badplaats zit.

Uit eten met kinderen

Net als op veel Europese vakantiebestemmingen kennen veel restaurants in Playa del Carmen een speciaal kindermenu. Hierop vind je meestal zaken zoals kipnuggets, visvingers, hot dog, hamburgers en typisch voor Mexico quesadilla’s terug (Spaanse tosti’s). Wie een Hollandse frikandel wil eten die zal van een koude kermis thuiskomen. Indien er geen kindermenu is of kinderen lekker pasta willen eten dan staan ze er hier niet van te kijken als twee kinderen samen een volwassen portie delen.

Fastfoodketens

Vertrouwd een snelle hap eten? Ook in Playa del Carmen zijn een aantal Amerikaanse fastfoodketens vertegenwoordigd. Zo vind je in het centrum (bij de busterminal) en vlak bij de snelweg naar Cancun de welbekende restaurants van McDonalds. Concurrent Burger King is ook vertegenwoordigd in Playa del Carmen. Populair in deze regio zijn de broodjes van Subway. IJsliefhebbers kunnen terecht bij zowel Haägen Dasz als bij Ben & Jerry’s. Koffieleuten kunnen hun café latte machiato of espresso halen bij Starbucks.

Hygiëne

De regelgeving in Mexico wat betreft voedselhygiëne gaat lang niet zo ver als in Nederland. Daarbij komt dat het warme klimaat meer risico’s met zich meebrengt wat betreft bederf van voedsel. Wees daarom altijd voorzichtig met wat je waar eet. Als je het niet vertrouwt omdat voedsel raar ruikt of smaakt, laat het dan liever staan. Probeer vooral dingen te eten die goed verhit zijn en vermijd rauw vlees. Als je groente of fruit eet probeer dan de ongekookte groentes te laten staan net als ongepeld fruit. Omdat het leidingwater in Mexico niet geschikt is als drinkwater kunnen groente en fruit bacteriën bevatten die je reizigersdiarree op kunnen leveren.

Mexicaanse taco op straat
 

Playa del Carmen...  sfeervolle zonbestemming in prachtig Mexico