U bent hier: Alles over Playa del Carmen / auto huren

Playa del Carmen bezienswaardigheden top 10 top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd voor een zonvakantie naar Playa del Carmen beste reistijd PdC
Playa del Carmen weer & klimaatinfo het weer in PdC

Playa del Carmen:
 ● algemene informatie
 ● auto huren
 ● beste reisperiode
 ● bezienswaardigheden
 ● cenotes
 ● eten
 ● excursies
 ● flora en fauna
 ● fooien
 ● geld
 ● hoteltips
 ● Mayacultuur
 ● orkanen
 ● Playacar
 ● praktische informatie
 ● stranden
 ● vakantie
 ● veerdienst naar Cozumel
  vervoer
 ● weer en klimaat
 ● winkelen
 ● zonkracht
 Meer Playa del Carmen info:
 ● Playa del Carmen informatie
 ● Playa del Carmen lastminutes
 ● Playa del Carmen tips
 ● Playa del Carmen zonvakantie
 ● sites over Playa del Carmen

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Playa del Carmen auto huren

Auto huren in Playa del Carmen

Een manier om mobiel te zijn in en rond Playa del Carmen is door het huren van een auto. Met een huurauto kun je gaan en staan waar je wilt en ben je niet afhankelijk van busdiensten, taxi’s of georganiseerde excursies. Zeker als je hotel net buiten Playa del Carmen ligt kan het prettig zijn om een huurauto ter beschikking te hebben. Autorijden is prima te doen in dit deel van Mexico, hoewel een defensieve rijstijl zeer zeker aan te raden is. Dat heeft vooral te maken met de rijvaardigheden van de Mexicanen. In Mexico kun je een rijbewijs kopen zonder dat je ooit een rijles gevolgd hebt of een rij-examen afgelegd hebt. Dat betekent dat vrijwel iedere weggebruiker hier het in de praktijk heeft moeten leren. De rijkwaliteiten van de gemiddelde automobilist ligt hier dan ook beduidend lager dan in Europa. Houd hier zeker rekening mee als je op pad gaat.

 

Waar huren?
Leuke auto om te huren in Mexico: een Volkswagen KeverJe kunt via de verschillende kantoortjes in de straten van Playa del Carmen een auto regelen. Ook kun je direct bij aankomst op de luchthaven van Cancun een auto huren. In de aankomsthal zitten de balies van diverse lokale en grote internationale autoverhuurbedrijven zoals Hertz, Avis en National. Houd er bij het vergelijken van de prijzen wel rekening mee dat verzekering en belasting inbegrepen zijn. Die vormen samen soms een aanzienlijke portie van het huurbedrag. Wil je een grotere kans dat je een betrouwbare autoverhuurder hebt? Regel dan je autohuur via de hostess. Kies er anders voor om via één van de grote internationale bedrijven te huren. De kans dat je dan problemen hebt met je huurauto is in de regel aanzienlijk kleiner. Als je niet voor verrassingen wilt komen te staan reserveer je auto dan al voor aankomst in Mexico. Dat kan via de sites van de verhuurders, maar ook via vergelijkingssites en tussenpersonen zoals in Nederland Sunny Cars, Holiday Cars en Easyterra.
Prijzig

Een auto huren is in Mexico niet goedkoop. De prijzen liggen een stukje hoger dan wat je gewend bent op veel Europese vakantiebestemmingen en natuurlijk autoverhuurland bij uitstek de Verenigde Staten van Amerika. Gelukkig liggen de brandstofprijzen in Mexico wel een stukje lager dan de prijzen die we in Nederland gewend zijn. Bij veel kilometers drukt dat de kilometerprijs iets.

Wegennet

De wegen in en rondom Playa del Carmen zijn redelijk. De snelweg die vanaf Cancun in zuidelijke richting langs Playa del Carmen loopt is van goede kwaliteit. Houd wel rekening met plotselinge drempels (beton of ijzeren kogels in de weg) en controles door politie of militairen. De bewegwijzering is uitstekend te noemen langs de snelweg. In Playa del Carmen zelf heeft het wegennet een gritstructuur waardoor je vrij gemakkelijk kunt navigeren binnen de plaats.

Politie

Met de politie wil je eigenlijk niet te maken hebben tijdens je vakantie. Behulpzaam zijn deze bewapende haantjes zelden en als ze je staande houden willen ze maar een ding: geld. Zorg er daarom voor dat je altijd 100 of 200 pesos bij je rijbewijs hebt zitten. Als ze dan om je rijbewijs vragen zullen ze vrijwel standaard ook dat geld willen hebben. Komt je rijbewijs tevoorschijn uit een goed gevulde portemonnee dan kan het je veel meer kosten. Op deze manier regelen politieagenten hun lunchgeld of wat extra inkomsten. In Nederland is dit totaal ondenkbaar maar hier is het heel gewoon.

Rijbewijs

Om in Mexico een auto te huren moet je in het bezit zijn van een geldig B-rijbewijs. Hoewel sommige sites nog steeds adviseren om ook een internationaal rijbewijs mee te nemen is dit in de praktijk helemaal niet nodig. In dit deel van Mexico zijn ze zo gewend aan de vele toeristen die hier een auto huren dat ze er niet van staan te kijken als ze een roze Nederlands rijbewijs onder ogen krijgen. Het Nederlandse rijbewijs zal dan ook zonder enge problemen geaccepteerd worden als je een auto huurt.

 


 

Playa del Carmen...  sfeervolle zonbestemming in prachtig Mexico